Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2012. jún 09.

Tegnap volt..

írta: Toma001
Tegnap volt..

Tegnap volt az Óceánok Világnapja. Tegnap volt, hogy még bőségesen voltak halak a tengereinkben. Tegnap volt, hogy a kanadaiak még foghattak közönséges tőkehalat. Tegnap volt, hogy a szomáliaiaknak még nem kellett kalózkodniuk, mert a halászatból megéltek. Tegnap volt, hogy a kínaiaknak nem kellett Afrikába menniük halért.

Tudjuk-e egyáltalán mi volt tegnap? Tudja-e a fiatal szenegáli halász, hogy tegnap még nem kellett száz mérföldre beevezni halért? Tudja-e az a horgász, aki ugyanolyan lelkes mosollyal tartja kezében a fele akkora tőkehalat, mint amit édesapja fogott 30 évvel ezelőtt? Tudja-e a vásárló, aki ma is ugyanannyiért veszi a halat, mint tegnap? Tudja-e a kutató, aki azt látja a diagramokon, hogy évente növekszik a fogás?

...

Tovább Szólj hozzá

óceán

2012. jún 07.

Kérjük, támogassa Ön is adójával a tonhalak kipusztulását!

írta: Toma001
Kérjük, támogassa Ön is adójával a tonhalak kipusztulását!

Mit szólnál hozzá, ha kiderülne, hogy a befizetett adódból az Európai Unió kábítószer-kereskedőket pénzel? Vagy szerv-kereskedelemre fordítaná? És ha hiszed, ha nem, az Unió valóban bűncselekményre fordítja az adódat. Szubjektív dolog eldönteni azt, hogy melyik a nagyobb bűn, extasyt árulni vagy elvenni más emberek élelmiszer-forrását, de tény és való, hogy míg az előbbin egyből kiakadnánk, addig az utóbbi kevésbé éri el az ingerküszöbünket, pedig az valóban megtörténik. Mégis hogyan?

Az Európai Unió évente 1milliárd eurót költ el a nagy ipari halászhajók támogatására. Ezen pénzek egy része leselejtezésre, modernizációra, vagy éppen új hajó építésére megy el. Az INPESCA nevű spanyol vállalat éppen az utóbbit ...

Tovább Szólj hozzá

illegális tonhal

2012. jún 06.

A néma sikoly

írta: Toma001
A néma sikoly

Örök vita a vegán forradalmárok és a húsevők között, hogy mennyire szükséges-e egyáltalán az embernek állati eredetű dolgokat fogyasztania. Van-e joga az embernek leölni más állatot, vagy van-e joga ahhoz, hogy olyan körülmények között neveli fel, ami nem méltó hozzá?

mattanza.jpg

 

Alapjában véve a legtöbb ember elítéli az állatokkal történő kegyetlen bánásmódot. Vagyis inkább szelektív módon az egyik esetben elfogadjuk, a másik esetében nem. Minél inkább antropomorf egy élőlény, annál inkább közelebb érezzük magunkhoz. Különbséget kell tenni a között, hogy azért szeretünk egy bizonyos állatot, mert igazából az embert keressük benne (Gondoljunk csak bele, mennyire örülünk egy papagájnak, ami emberi hangokat képes ...

Tovább Szólj hozzá

tonhal

2012. jún 05.

Újra vetítjük Az utolsó fogást pénteken!

írta: Toma001
Újra vetítjük Az utolsó fogást pénteken!

Remélem nem mindenki olyan fociőrült, hogy péntek estére az EB nyitómeccsen kívül más elfoglaltságot elképzelni sem tud. Június 8.-a ugyanis az Óceánok Világnapja, ezen a napon a világ minden táján a tengereink élővilágára és azok megőrzésére fordítják a figyelmet. (kivéve, akik a labdára és a zöld gyepre)

A vetítésnek ezen alkalommal a Fővárosi Állat- és Növénykert ad otthon, azon belül is az újonnan megnyitott Varázshegy.

A filmről írtam már korábban , és a premierről is , most nem is részletezném, meg hát úgyis maga a film magáért beszél.

A részvétel ismét ingyenes lesz, csak regisztrálni szükségeltetik június 7.-e 12:00 óráig az alábbi email címre: sage@greenpeace.hu

A múltkori vetítésről az a ...

Tovább Szólj hozzá

film greenpeace

süti beállítások módosítása