Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2011. dec 25.

A nap idézete

írta: Toma001
A nap idézete

"Ragadozó halat, mint például lazacot tenyészteni olyan, mintha szárazföldön oroszlánt vagy tigrist tenyésztenénk. Ha belegondoltok az emberek szinte csak növényevő állatokat fogyasztanak." - Michael Mutton, a Monterey Bay Aquarium Center igazgatója.

Tovább Szólj hozzá

2011. dec 22.

Karácsonyi recept nemötlet

írta: Toma001
Karácsonyi recept nemötlet

Tudom, hogy az ember a hallal legtöbbször a tányéron találkozik, és a tonhal szóról is elsőre egy polcon sorakozó konzervdoboz képe ugrik be, semmint egy óceáni csúcsragadozó önfeledt úszkálása. Blogomban mégsem célom recepteket közölni, ugyanis azzal tele van a világháló.

Karácsonyra készülődvén én is böngészem a weboldalakat, hogy mi finomat lehetne főzni szentestére, és ilyenkor az ember gyakran belefut érdekes dolgokba.

Az egyik ilyen őrült ötlet, ami egy angol szóviccből származik, ez a nutellás lazac. A recept ötlete onnan jött, hogy a lazac angolul salmon, és ha a salmon és a nutella szót összerakjuk, akkor abból lesz a salmonella . :)

Az elkészítése tök egyszerű. Fogod a lazacszeleteket, és mindkét oldalát bekened ...

Tovább Szólj hozzá

karácsony recept

2011. dec 20.

Elég annyi, hogy tőkehal?

írta: Toma001
Elég annyi, hogy tőkehal?

Karácsony környékén az ünnepi szokásnak köszönhetően jelentősen megnő a halfogyasztás. Az egy főre jutó 3,8kg/év nagy része ebben az időszakban kerül elfogyasztásra (Egyik ismerősömtől megtudtam, hogy ez alól Baja kivétel, ahol 32kg az egy főre jutó éves halfogyasztás, amellyel még a 22kg-os EU-s átlagot is túlszárnyalja.). Ebben az időszakban a szupermarketek kínálata is megnövekszik. Mégis melyik halat válasszam? A legtöbb magyar vásárló (és ez ugyanúgy érvényes egész Kelet-Európára is) az ár alapján dönt. Sándor Gyula, a Delforg kft., Magyarország egyik legnagyobb tengeri haltermékeket forgalmazó vállalatának ügyvezető igazgatója a Tudatos Vásárlók Egyesületének nyilatkozta , hogy „Azt a luxust, hogy a kereskedelem ...

Tovább Szólj hozzá

vásárló tőkehal tudatos

2011. dec 19.

Az Európai Tanács halászati minisztereinek találkozójának eredményei

írta: Toma001
Az Európai Tanács halászati minisztereinek találkozójának eredményei

Az Európai Unió halászati miniszterei megegyeztek a 2012-es kifogható mennyiségekről

 

Az európai vizek állományainak 79%-ánál az Európai Tanács magasabb teljes kifogható mennyiségeket (TACs) határozott meg, mint amennyit az Európai Bizottság javasolt.

Hovedside-21-12-03-RGB.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria Damanaki halászat és tengerügyi biztos így nyilatkozott: „Sikeres volt az ülés, sikerült meghagyni a hosszú távú gazdálkodási terveket, és egyetértés volt egy kedvező együttműködési rendszer kialakításáról. Emellett megegyeztünk abban is, hogy növelni kell a szelektáló halászati eszközök használatát a nem kívánt mellékfogások elkerülése érdekében. Ebben az évben óvatosabban határoztuk meg a ...

Tovább Szólj hozzá

bizottság hering ices damanaki

süti beállítások módosítása