Karácsonyi recept nemötlet
Tudom, hogy az ember a hallal legtöbbször a tányéron találkozik, és a tonhal szóról is elsőre egy polcon sorakozó konzervdoboz képe ugrik be, semmint egy óceáni csúcsragadozó önfeledt úszkálása. Blogomban mégsem célom recepteket közölni, ugyanis azzal tele van a világháló.
Karácsonyra készülődvén én is böngészem a weboldalakat, hogy mi finomat lehetne főzni szentestére, és ilyenkor az ember gyakran belefut érdekes dolgokba.
Az egyik ilyen őrült ötlet, ami egy angol szóviccből származik, ez a nutellás lazac. A recept ötlete onnan jött, hogy a lazac angolul salmon, és ha a salmon és a nutella szót összerakjuk, akkor abból lesz a salmonella. :)
Az elkészítése tök egyszerű. Fogod a lazacszeleteket, és mindkét oldalát bekened nutellával. 30 percig állni hagyod, majd ezt követően grillen, magas hőfokon jól kisütöd. Hogy mi sül ki belőle, azt még nem mertem kipróbálni. :)
Mindenesetre higgy a mosómedvének, és ne tegyél nutellát a lazacra, ha nem is a szalmonella, de legalább a jó ízlés miatt. :) (Aztán ki tudja, lehet, hogy tök finom)