Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2012. dec 30.

Így vélekednek az EU állampolgárai a halászati támogatásokról

írta: Toma001
Így vélekednek az EU állampolgárai a halászati támogatásokról

Még október 22-én és 23-án üléseztek az Európai Unió halászati miniszterei, melynek fő témájaként szerepelt, hogy mily módon kellene anyagilag támogatni az európai halászati ágazatot a jövőben. Előtte a Green Budget Europe elkészített egy lakossági felmérést is, hogy az állampolgárok véleménye is elhangozzék a találkozón. A felmérés 6 uniós tagállamban (Olaszország, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Lengyelország, Spanyolország) történt, melyben az állampolgárok véleményére voltak kíváncsiak az EU-s halászati támogatások kapcsán. A közvélemény-kutatást a YouGov Intézet végezte, mely során mintegy 7000 embert kérdeztek meg on-line formában.

Az első kérdésben arra voltak kíváncsiak, hogy egyetértenek-e az ...

Tovább Szólj hozzá

eu támogatás

2012. dec 28.

Petíció: Álljon el az EU az illegálisan megszállt Nyugat-Szahara halászati tervétől!!

írta: Toma001
Petíció: Álljon el az EU az illegálisan megszállt Nyugat-Szahara halászati tervétől!!

Petíciót indított a Fish Elsewhere nevű szervezet, mely szervezet vállvetve küzd az ellen, hogy az Európai Uniós halászhajók ne halászhassanak a nyugat-szaharai vizeken, mely területet Marokkó illegálisan tart megszállás alatt. Az Európai Unió 2013-ban a Marokkóval köttetett halászati partnerségi megállapodás megújítására törekszik. Az EU ismét az illegálisan megszállás alatt tartott Nyugat-Szahara vizein tervez halászni, megszegve ezzel a nemzetközi törvényeket.

western_sahara_640.png

A petíció szövege:

Az Európai Unió halászati biztosa számára:

Vessenek véget az EU halászatának a nyugat-szaharai vizeken!

A világ egyetlen állama sem ismeri el Nyugat-Szahara hatalomba vételét Marokkó által. Azonban az Európai Unió 2013-tól millió eurókat ...

Tovább Szólj hozzá

eu marokkó nyugat-szahara

süti beállítások módosítása