2012. aug 07.

Aranyérmet a halételekért

írta: Toma001
Aranyérmet a halételekért

A 2012-es londoni olimpiai játékok félidejéhez érve nagyon sok számadattal találkozhattunk. Ki milyen messzire dob, ugrik, milyen gyorsan fut, úszik, bicilizik, hány gólt dob, rúg, fejel et cetera.  Én azonban kiegészíteném még egy számadattal: eleddig az olimpiai rendezvények helyszínein nagyjából 40 tonna tengerből származó ételt fogyasztottak el a nézők, sportolók, riporterek, kocsmárosok, takarítók bla-bla-bla.

fish-chips-olympics-400x400.jpg

Már az olimpiai játékok megkezdése előtt a szervezők ígéretet tettek arra, hogy ez lesz a történelem legzöldebb olimpiája az energiafelhasználástól a szállításon át az élelmiszerellátásig. A halak tekintetében úgy tűnik, hogy a rendezők betartották ígéreteiket. Az összes árusított „seafood” fenntartható forrásból származik. A legnépszerűbb a „fish and chips”, melyek kizárólagosan MSC jelölésű halból készülnek, és kapható a McDonalds-os Filet-o-Fish, mely szintén MSC forrású kék gránátoshalból készül (Macruronus Novazelandie), és hasonló kitüntetésnek örvend a nyitó rendezvényen feltálalt Jersey homár is.

Toby Middleton, a Marine Stewarship Council brit menedzsere szerint az olimpiai rendezvény nagyban segíti a fenntartható forrásból származó halak népszerűsítését. „Az olimpia után a résztvevők hazatérve valószínűleg hajlandóbbak lesznek MSC jelölésű termékeket vásárolni.” – mondta Mr. Middleton.

Szólj hozzá

brit msc