2014. ápr 03.

Putyin a krími halakat is viszi

írta: Toma001
Putyin a krími halakat is viszi

Oroszország az elkövetkező években növelni szeretné a halászati kapacitását annak köszönhetően, hogy „magához csatolta” a Krím-félszigetet. A félsziget teljes halászati iparának a helyreállítása is tervbe van véve.

shirtless-putin-fishing.jpg

Az orosz halászati ügynökség becslése szerint a krími halászat nagyjából 80ezer tonna fogást eredményez, melynek nagy része sprotni és gébfélék. A Krím-félsziget két halászati központja Szevasztopol és Kercs. Szevasztopolban jelenleg 10 halászati vállalat tevékenykedik, mely nagyjából 20 halászhajót üzemeltet.

Az orosz kormány már az elkövetkezendő hetekben az orosz halászati iparhoz szeretné csatolni a krími halászatot, mellyel fel akarja szabadítani azt a blokkolást, melyet az ukrán kormány rendelt el, vagyis jelenleg semmilyen halászati termék nem kerülhet piacra a Krím-félszigetről.

Az orosz kormány azt reméli, hogy mindezzel elérhetik azokat a fogási mennyiségeket a félsziget körül, melyeket még a szovjet időkben produkáltak, amikor is volt olyan év, hogy az éves fogás a 177ezer tonnát is elérte. Arra is számítanak, hogy a jelenleg domináns két halfaj helyett akár negyven féle halat is zsákmányolni fognak a jövőben. 

Szólj hozzá

orosz