2013. jan 16.

Az ír elnökség már ebben a félévben egyezségre szeretne jutni

írta: Toma001
Az ír elnökség már ebben a félévben egyezségre szeretne jutni

Az ír elnökség mezőgazdasági és halászati tanácsa már június előtt meg szeretne egyezni az Európai Parlamenttel a Közös Halászati Politika reformjáról. Az elnökség elmondta, hogy azon fognak dolgozni, hogy az elnökségük végére legyen kész egy, a parlamenttel kialkudott reformcsomag.

simon coveney.jpg

Simon Coveney, az ír mezőgazdasági, élelmezési és tengerügyi miniszter így részletezte: „Előrevetítve az ír elnökségi periódust, a mezőgazdasági és halászati tevékenységek napirendjén a Közös Halászati Politika reformja foglalja el a legfőbb helyet. Én aktívan fogok dolgozni azon, hogy sikerüljön egyezségre jutni egy reformcsomag kapcsán még az idei év első félévében. Célom az, hogy segítsem a tárgyalások lefolytatását a Tanács és a Parlament között.”

Igazából az a Többéves Pénzügyi Keret elfogadása, és az Európai Parlament napirendjének meghatározásán múlik, hogy a tárgyalások meddig fognak tartani. A KHP alapvető szabályozásáról a parlament februárban fog szavazni.

„Hat hónap nem túl hosszú idő, hogy nagyratörőek legyünk, de keményen fogunk dolgozni azon, hogy ezt megcáfoljuk. Egyes tényezőket nem tudunk befolyásolni, de mindegyik intézmény elhivatott abban, hogy megszülessen az új egyezmény amilyen hamar csak lehetséges, szóval az ambíciókban mindenki kiveszi a részét, és mi mindenkivel össze fogunk dolgozni, aki segít nekünk ebben.”- nyilatkozta Marcella Smyth, az ír elnökség szóvivője.  

Szólj hozzá

eu khp