Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2012. júl 15.

Pukkan a lufi?

írta: Toma001
Pukkan a lufi?

A pangasius ellátás jelenleg még bőséges, a kilónkénti eladási átlagára 3 dollár körül mozog. Szeptemberben és októberben, mikor a következő „betakarítás” következik, már jóval kevesebb tavat fognak kiüríteni, és emiatt jóval kevesebb halat is fognak feldolgozni.

Sok pangasius tenyésztő már befejezte a tevékenységét. Vietnami jelentések adatai szerint a Mekong deltában 20%-al kevesebb haltenyészet üzemel most, mint egy évvel ezelőtt. (Azért tűnik jelenleg úgy a piacon, hogy bőséges a kínálat, mert sok tenyésztő kétségbeesve adja el a halait.)

A haltenyésztők jelenleg 0,62-0,77 dollárt kapnak a hal kilójáért, míg a tenyésztésük költsége 1,1-1,2 dollár. Emiatt átlagban 0,48 dollárral esnek el a tenyésztők ...

Tovább Szólj hozzá

vietnam pangasius

2012. júl 15.

Gyere ma a térre!

írta: Toma001
Gyere ma a térre!

Ugye, hogy nincsen ma az a strandidő? Ugye, hogy jó lenne már valakivel személyesen is beszélgetni a halászatról? Ugye, hogy te is üzennél Fazekas Sándor miniszter úrnak, hogy ne támogassák közpénzekből a nagy ipari flottákat? Ugye, hogy megnéznél egy 25 méteres felfújható vontatóhálós hajót? Ugye, hogy megnéznél végre egy tengeri halászatis fotókiállítást?

Ha az ötből legalább kettőre igen a válaszod, akkor gyere a Hősök terére! Most vasárnap és hétfőn kint lesz a Greenpeace csapata a téren, hogy felhívja az emberek figyelmét a soron következő EU-s Közös Halászati Politika fontosságára. (Kint leszek én is velük, szóval ha akartok velem személyesen találkozni, akkor is gyertek J)

A téren ki lesz állítva egy ...

Tovább Szólj hozzá

greenpeace

2012. júl 14.

Nem csak Willyt kell kiszabadítani!

írta: Toma001
Nem csak Willyt kell kiszabadítani!

Múlt vasárnap a The Black Fish elnevezésű tengervédelmi szervezet búvárai sikeresen kiszabadítottak több száz kékúszójú tonhalat az Adriai-tengeren a horvát Ugljan szigetnél. A halak egy tonhaltenyésztő telep „karámjaiba” voltak zárva. Az akció a szervezet legújabb kampányának volt az első része, mely kampány a veszélyeztetett kékúszójú tonhalak jövedelmező kereskedelmére próbálja felhívni a figyelmet. A kékúszójú tonhalak erősen ki vannak téve az illegális halászatnak a földközi-tengeri térségben. A Black Fish az akció előtt heteken keresztül nyomozott Horvátországban a tonhalipar tevékenységei után. Amikor a legénység szemtanúja lett annak, hogy több tonhalat is lemészárolnak a telepen, akkor döntöttek, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

tonhal blackfish iccat

süti beállítások módosítása