Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2012. máj 25.

Lopj halat kényelmesen

írta: Toma001
Lopj halat kényelmesen

Ahogy törvényt szegni többféleképpen lehetséges, úgy halat lopni is. Már magában az illegális halászat hivatalos kifejezésében is három szóban írják le a tevékenységet, ez az ún. IUU, vagyis magyarul a jogellenes, be nem jelentett és szabályozatlan halászat. Sok halász a nagyobb nyereségért vezérelve vagy meg nem engedett eszközökkel halászik, vagy a halászati szezonon kívül, vagy az engedélyezett területen kívül, vagy a kvótákon felül fog és még sorolhatnánk. Egyes becslések szerint évente 11-25 millió tonna hal kerül kifogásra illegálisan.

panama.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A törvényi előírás szerint az az ország felel a halászok tevékenységének ellenőrzéséért, amely ország ...

Tovább Szólj hozzá

illegális foc

2012. máj 22.

Lesz még fogás? Avagy beszámoló a tegnapi vetítésről

írta: Toma001
Lesz még fogás? Avagy beszámoló a tegnapi vetítésről

Tegnap egyik régebbi vágyam teljesült. Végre sikerült Magyarországon is bemutatni, az angolul „The end of the line” címen megjelenő filmet, mely az ipari halászat pusztító tevékenységét mutatja be. Magyarul „Az utolsó fogás” címet kapta. A vetítésnek a Francia Intézet szolgált helyszínéül, ahol szerencsére nagy érdeklődés övezte az eseményt. Több mint száz érdeklődő jelent meg, és többen is jelezték, hogy szívesen jöttek volna, csak az időpont nem volt megfelelő számukra. Tervezzük még a jövőben máshol is bemutatni a filmet, úgyhogy aki most kihagyta, az sem fog lemaradni róla!

francia intézet.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A filmvetítés apropója a Nemzetközi Biodiverzitás Nap volt, amely ...

Tovább Szólj hozzá

film greenpeace

2012. máj 22.

Több mint 1millió font büntetés skót halászoknak

írta: Toma001
Több mint 1millió font büntetés skót halászoknak

1 millió fontra büntették meg annak a vontatóhálós halászhajónak a kapitányát, aki nem jelentette be a zsákmányát, hogy elkerülje ezzel a kvótalimit elérését. Rajta kívül három másik hajót is megbüntettek az edinburgh-i Legfelsőbb Bíróságon. James Duthie-nak, a Sunbeam kapitányának 99ezer fontot kell visszafizetnie, Stephen Bellany-nak, a Unity kapitányának 64.612 fontot, míg Oswald McRonald-nak, a Quantas kapitányának  23.669 fontot. Mind a négyen bűnösnek vallották magukat, hogy bejelentés nélkül pakoltak ki halakat Peterhead kikötőjében. A büntetés kifizetését júliusig elhalasztották.

peterhead.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cephas Ralph, a Skót Tengeri Szolgálat vezetője nyilatkozta: „A mai bírósági ...

Tovább Szólj hozzá

skót büntetés

süti beállítások módosítása