Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2012. már 11.

Modern halárverés

írta: Toma001
Modern halárverés

A hagyományos árverező már szinte kihalófélben levő fajnak minősül, azonban a számítógépes technológia fejlődésének köszönhetően az árverések sokkal szélesebb körben valósíthatóak meg a digitális térben. A tágabb vevőkör pedig magasabb bevételt eredményez az árusítónak.

A nap nagyon korán kezdődik. A teremben a lámpák homályosan pislákolnak, a mobiltelefonok le vannak némítva, és csak suttogni szabad. Az egyetlen tompa hang, ami hallatszik, az az eladók hangja, akik az árujukat mutatják be. Körülbelül 20 ülőhely van a Belgium flamand területén található zeebrugesi halárverés eladótermében. Minden szék mobiltelefonnal és mindenféle szükséges modern csatlakozófelülettel van felszerelve. Az összes szempár a terem ...

Tovább Szólj hozzá

aukció

2012. már 08.

Ha a konzervet bontod, akkor már késő

írta: Toma001
Ha a konzervet bontod, akkor már késő

Ahogy az emberi népesség rohamosan növekszik a Földön, úgy a fajok hasonló sebességgel tűnnek el bolygónkról. A megszűnő élőhelyek, a szennyezések, a vadászat, a halászat mind- mind hozzájárul ezekhez a folyamatokhoz. A környezetvédelmi szervezetek világszerte keresik a megoldást az úgynevezett „ hatodik nagy kihalás ” elkerülésére. Ezeknek a kampányoknak megvannak az emblematikus élőlényei, hiába pusztul ki naponta olyan halfaj vagy madárfaj, amit nem ismerünk, az emberek ingerküszöbét csak akkor tudjuk elérni, ha a kampány olyan élőlényről szól, melyet ismernek és szeretnek. Ezért szerepelnek az ilyen kampányokban a pandák, delfinek, bálnák, tigrisek, elefántok.

Endangered-species.jpg

...
Tovább Szólj hozzá

málta tonhal farm alf

2012. már 07.

Egyesek szerint a hal fontosabb, míg mások szerint a halász

írta: Toma001
Egyesek szerint a hal fontosabb, míg mások szerint a halász

Február 28-án az Európai Parlament brüsszeli épületében hallgatták meg a tagállamok országgyűlési képviselőit arról, hogy mi a véleményük a Közös Halászati Politika reformjáról. 45 képviselő vett részt 21 EU-s országból.
„Mi azt vártuk, hogy több szociális megközelítésű rész kerül a reformba.” – meséli a görög képviselő. Hasonlóan vélekedett erről a spanyol, az olasz és a francia résztvevő is. A francia képviselő szerint Maria Damanakinak, a tengerügyért és halászatért felelős biztosának illett volna többet beszélnie a halászokról, és kevesebbet a halakról. A mediterrán térségből érkező képviselők szerint a javaslat által felvázolt csökkenő halászati kapacitás, és a helyreállítási programok növekvő ...

Tovább Szólj hozzá

eu khp damanaki msy

2012. már 06.

Hajóút lesz, de hal nem biztos

írta: Toma001
Hajóút lesz, de hal nem biztos

Paul Johnston az Aberdeenshire-i Független Demokrata Tanácsosok Tanácsának tagja azt javasolta, hogy a következő találkozón az Északi-sarki jég kérdése is kerüljön előtérbe. Paul szerint ugyanis a skót halászati iparnak egy új kihívással kell szembenéznie. Manapság egyre több adat és információ áll rendelkezésre a különböző kutatások eredményeinek köszönhetően, mely szerint a Jeges-tenger a jégolvadások miatt a közeljövőben könnyen hajózhatóvá válik.

historic_melting_of_arctic_ice.jpg

„A klímaváltozásnak köszönhetően az állandó jégtakaró megszűnik a térségben, ...

Tovább Szólj hozzá

skócia északi-sark jeges-tenger

süti beállítások módosítása