2012. nov 07.

Mit tett volna Romney a horgászokért, ha ő nyer?

írta: Toma001
Mit tett volna Romney a horgászokért, ha ő nyer?

Na ma úgyis minden hír az amerikai elnökválasztásról szól, így gondoltam én is keresek valami ehhez kapcsolódót. A Big Game Fishing Journal amerikai horgász-vadász újság októberi számában jelent meg egy interjú Mitt Romneyval, melyben arról kérdezték, hogy mit tenne a horgászokkal, ha ő lenne az Egyesült Államok következő elnöke.

Mitt-Romney-241055-4-402.jpg

Jim Donofrio, az Amerikai Horgász Szövetség igazgatója az interjú elolvasása után azt mondta, hogy Romney azt mondta, amit a közösségünk hallani akar. Nézzünk is meg pár idézetet belőle.

 

Lássuk csak, hogyan látja egy part menti állam korábbi kormányzója a horgászatot:

„A horgászat gazdasági hatása jelentős, és erről gyakran elfeledkeztünk az elmúlt években.”

 

Ahogyan Romney a part-menti hagyományok megőrzéséről és védelméről gondolkodik:

A part menti államok egyik gazdasági motorja lehetne a horgászat, de ezeket sajnos blokkolják a félrevezető és eltúlzott szabályozások, melyek keveset foglalkoznak a gazdasági és a környezetvédelmi hasznosságokkal.

 

Ahogyan a Romney adminisztráció a hazai, óceánnal kapcsolatos politikát kezelné:

A társadalmi részvétel az elejétől fogva jelen lenne, és végigkísérné a folyamatokat. Az óceánok gazdálkodási folyamatai nem csak támogatnák a fenntartható horgászatot, hanem elő is segítené azt."

 

Amit a tengeri halászatra mond:

Felelősebb, átláthatóbb, tudományos- és gazdasági alapokra épülő rendszerre van szükség a tengeri halászat célszerű gazdálkodásához. Ha ezek a részek a helyén vannak, akkor a bizalom és a kölcsönös együttműködés egy új korába léphetünk be, amely jó a halaknak és a halászoknak egyaránt.”

„A Romney adminisztráció egy új filozófiát vinne be a halászati gazdálkodásba, amely visszatérne az ésszerűbb szabályozásokhoz, vagyis megvédenénk és helyreállítanánk a halállományokat, ahol szükséges, és a horgászok nagyobb hozzáférést kapnának az egészséges tengeri erőforrásokhoz.” 

Szólj hozzá

usa romney