Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2013. jún 04.

A japánoknak sem kell már a bálnahús

írta: Toma001
A japánoknak sem kell már a bálnahús

Körülbelül ötezer tonna bálnahús rostokol a Japán fagyasztóraktárakban, mert a kormány nem képes eladni őket. A Japán Cetkutató Intézet (ICR) most kénytelen egy új kampányba vágni, hogy országszerte népszerűsítse a bálnahús fogyasztását, és annak állítólagos egészségügyi előnyeit.

whale meat.jpg

Az ICR a kampány során egy balenin nevű dipeptidet tervez a figyelem középpontjába állítani, mely több emlősfaj izomzatában megtalálható. Az intézet azzal érvel, hogy a balenin képes növelni a fizikai erőnlétet, és hasznos szerepet játszik a fáradtság leküzdésében. A kormány azt reméli, hogy így talán sikerül a fiatalabb generációk számára vonzóbbá tenni a bálnahúst, akiknek amúgy egyre kevesebb gusztusuk van arra, hogy tengeri ...

Tovább Szólj hozzá

2013. jún 02.

Megszületett a megállapodás a Parlament és a Tanács között

írta: Toma001
Megszületett a megállapodás a Parlament és a Tanács között

Május 30-ára virradó reggelre hosszú és néha kilátástalannak tűnő tárgyalási sorozat legutolsó kétnapos ülésének végére megállapodás született az Európai Parlament és az Európai Tanács között a Közös Halászati Politika reformjának legfontosabb pontjai kapcsán.

A Parlament szerint „egy nagy zűrzavar az, amit elfogadtunk.” A végleges szövegben egyelőre sok olyan kifejezés és meghatározás kering, amely egyértelmű értelmezésre szorul.

council_brussels.jpg

Már a reform kidolgozásának a legelején egyértelmű volt az, hogy a legfontosabb feladata a következő Közös Halászati Politikának a visszadobás szabályozása, vagy éppen a tiltása lesz. Történt nagy előrelépés ez ügyben, azonban az ördög továbbra is ott lakozik a részletekben. Az ...

Tovább Szólj hozzá

eu cfp khp

süti beállítások módosítása