Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2014. sze 21.

A nagy repülőhal vita

írta: Toma001
A nagy repülőhal vita

A repülőhal vita két karibi ország, Barbados és Trinidad és Tobago között zajlott a kétezres években. A vita abból kerekedett ki, hogy a repülőhalak megváltoztatták vándorlási útvonalaikat, és Barbados vizeiről Trinidad és Tobago fele vették az irányt. Barbados gazdasági és kulturális életében jelentős szerepet tölt be ez a hal, ezért alakult úgy, hogy a vitába végül a nemzetközi bíróságot is be kellett vonni.

RS-Flying-Fish.png

A repülőhal kifejezés nem csak egy halfajt takar, körülbelül 60 faj tartozik a repülőhalfélék közé, melyek az egyenlítő körül a trópusi és szubtrópusi vizeken mindenütt megtalálhatóak. Mindegyikük ezüstszínűen csillog és leginkább a heringhez hasonlítanak azzal az eltéréssel, hogy óriási méretű ...

Tovább Szólj hozzá

repülőhal

2014. sze 16.

A Sea Shepherd az illegális halászat ellen is fellép idén a Déli-óceánon

írta: Toma001
A Sea Shepherd az illegális halászat ellen is fellép idén a Déli-óceánon

A Sea Shepherd az idei évben a Déli-óceánon nem csak a tudományos célnak álcázott értelmetlen japán bálnavadászat ellen száll vizekre, hanem a térségben zajló patagóniai- és antarktiszi fogashal illegális halászata ellen is. Paul Watson írása Kristóf Veronika fordításában.

sea shepherd_1.jpg 

A Sea Shepherd a 2013/14-es bálnavédelmi kampánya során megvédte 784 védett és veszélyeztetett bálna életét, majd 2014. 03. 31-én a Hágai Nemzetközi Bíróság meghozta jogerős, megfellebbezhetetlen ítéletét, miszerint az Antarktisz térségében elkövetett japán bálnamészárlási program illegális.
Nemsokkal később a japán kormány bejelentette, a Hágai Nemzetközi Bíróság ítéletének ellenére, a japán bálnavadász-flotta a 2014/15-ös ausztrál ...

Tovább Szólj hozzá

antarktisz sea shepherd

süti beállítások módosítása