Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2013. már 02.

Hal-ló! Húscsalás mindenhol!

írta: Toma001
Hal-ló! Húscsalás mindenhol!

Európa-szerte vágtat a lóhúsbotrány, ha bármilyen húsos kajáról megkérdezel valakit, hogy ez milyen hús, 90%, hogy poénból rávágja, hogy ló. Úgy is, hogy én nem eszem húst, naponta futok bele ilyen dialógusokba. Gondoltam aztán körülnézek az interneten egy kissé, hogy mi a helyzet a halpiacon, és nem is kellett sokat keresgélnem ahhoz, hogy rábukkanjak az Oceana nevű tengervédő szervezet egyik tanulmányára. Igaz ez a tengeren túl készült és a tenger alatti lényekről, de azért mindenképp érdekes vizsgálat, és valószínűleg nem minősülne rágalmazásnak, ha azt merném állítani, hogy Európában sem sokkal jobb a helyzet. Na de vessünk akkor egy pillantást a tanulmányba.

Az Oceana mintegy 1215 halmintát vetett DNS vizsgálat alá, 21 ...

Tovább Szólj hozzá

usa oceana

2013. már 01.

A halászati miniszterek csak csökkenteni kívánják a visszadobást, de nem betiltani

írta: Toma001
A halászati miniszterek csak csökkenteni kívánják a visszadobást, de nem betiltani

A február 6-i történelmi szavazás után a héten Európa halászati minisztereire került a sor, hogy bebizonyítsák, hogy kiállnak a túlhalászat és az adóeurók elpocsékolásának megszűntetése mellett, vagy engednek az ipari lobbi nyomásának.

A szerda reggelbe nyúló tárgyalássorozat után a pohár félig kiürült, de félig azért tele maradt. Már az Európai Bizottság által elkészített Közös Halászati Politika reformjavaslatának bemutatásakor lehetett tudni, hogy a legkritikusabb rész a visszadobás tilalmának bevezetése lesz. Hiába tette le a voksát az Európai Parlament a minden fogás kötelező partra szállítása mellett, a mostani tanácsülés abban egyezett meg, hogy fokozatos bevezetés mellett 7%-os visszadobás legyen engedélyezve. A ...

Tovább Szólj hozzá

eu tanács visszadobás

2013. feb 25.

Az LMP üzenete Fazekas Sándornak

írta: Toma001
Az LMP üzenete Fazekas Sándornak

Európában is támogassa a haltenyésztőket a magyar kormány!

Az LMP arra bíztatja Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, hogy az Európa Tanács soron következő ülésein támogassa a februári parlamenti plenáris szavazáson jelentős többséggel elfogadott Közös Halászati Politika átfogó reformját.

A reform nem csupán a tengeri túlhalászat sürgető globális környezeti problémájára ad zöld válaszokat, de közvetlen hatással lesz a hazai haltenyésztés alakulására is. Magyarországnak elemi érdeke, hogy az új szabályozás révén kiemelt támogatást kapjon az ország egyetlen növekvő mezőgazdasági ágazata, az akvakultúra fejlesztése.

Az új Európai Tengerügyi és Halászati Alap kiemelt helyen támogatja a fenntartható ...

Tovább Szólj hozzá

eu akvakultúra khp etha

süti beállítások módosítása