Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2013. sze 08.

A szállítócégek tilalma megrázta Hong Kong cápauszony importját!

írta: Toma001
A szállítócégek tilalma megrázta Hong Kong cápauszony importját!

A cápauszonyok Hong Kongba érkező importja mintegy 30%-al zuhant, miután mintegy 60 civil szervezet, köztük a Greenpeace, a Sea Shepherd és a Humane Society elkezdett kampányolni a légi- és tengeri szállítócégeknél, hogy ne szállítsanak cápauszonyt Hong Kongba. Ha még hozzáteszem mindazt, hogy a világ cápauszony szállítmányának közel 50%-a Hong Kongba kerül értékesítésre, akkor láthatjuk, hogy ez hatalmas siker a cápák védelme terén!

111122041349-hk-shark-fin-prep-horizontal-gallery.jpg

Természetesen a Hong Kongi Tengeri Termékeket Forgalmazók Egyesülete előjött a szokásos demagóg érveléssel, hivatkozva arra, hogy a környezetvédő szervezetek kampánya miatt most mennyi halász fogja elveszíteni a munkáját. Ricky Leung Lak-kee, a szervezet elnöke elmondta, hogy „ők mindig védik ...

Tovább Szólj hozzá

hong kong cápauszony

2013. sze 02.

India betiltotta a cápauszony tengeren történő levágását!

írta: Toma001
India betiltotta a cápauszony tengeren történő levágását!

Hollywood elhitette az emberekkel azt, hogy a cápa az ember egyik gyilkos ellensége, a valóság azonban azt mutatja, hogy ez fordítva igaz. Míg évente nagyjából 12 ember esik cápatámadás áldozatául, addig mintegy 11417 cápát ölnek meg minden órában , vagyis közel 100 milliót évente! A kifogott cápák nagy része kínai éttermek asztalán végzik cápauszony leves formájában. A legtöbb cápafaj húsa karbamidot tartalmaz, mely az állat elpusztulása után ammóniává bomlik, ehetetlenné téve ezzel a húst. Egyedül az uszonya az, ami nem tartalmaz karbamidot, ezért csak ezt használják fel. Magának az uszonynak szinte semmi íze sincsen, általában csirkehússal gazdagítják a levest.

shark-fin-hk-2013-2-6.jpg

Reménnyel tölt el minket, hogy a világ második legnagyobb ...

Tovább Szólj hozzá

india cápauszony

süti beállítások módosítása