Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2012. jan 15.

A spanyoloknak semmi sem tetszik?

írta: Toma001
A spanyoloknak semmi sem tetszik?

Javier Garat, a Cepesca (spanyol halászati szövetség) titkára kifejezte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy az Európai Unió nem hosszabbította meg a halászati partnerségi megállapodást Marokkóval. A Marokkóval kötött megállapodás volt az EU egyik legkényesebb kérdése, ugyanis ezen keretében az uniós flották jogot szereztek a nyugat-szaharai vizek használatára, amely országot Marokkó illegálisan tart megszállás alatt.

Mr. Garat szerint annak ellenére, hogy a spanyol flották kevesebb, mint 1%-a halászik a marokkói vizeken, még nem szabad figyelmen kívül hagyni. 2011 decemberéig 64 spanyol halászhajó dolgozott ott, mintegy 500 embernek munkát adva ezzel. Jelenleg ezek a hajók a spanyol kikötőben vesztegelnek.

cepesca.jpg

 

 

 

 

...

Tovább Szólj hozzá

spanyol marokkó

2012. jan 12.

Spanyolország fenn akarja tartani a visszadobást egy kiszivárgott dokumentum szerint

írta: Toma001
Spanyolország fenn akarja tartani a visszadobást egy kiszivárgott dokumentum szerint

Az újonnan megválasztott spanyol kormány jelenleg nagy nyomás alatt áll, ugyanis egy kiszivárgott dokumentum szerint az előző kormány a visszadobást tiltó Közös Halászati Politika reformját kívánta megfúrni.

Korábban írtam róla, hogy Maria Damanaki, az Európai Bizottság Tengerügyi és Halászati biztosa bemutatta a KHP reform javaslatát , mely szerint betiltják a halak visszadobását, kevés fajtól eltekintve minden kifogott halat a partra kell szállítani.

zapatero.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nehéz döntés ez az új kormány számára, hogy követi-e az EU javaslatait, vagy inkább behódol a jelentős halászati iparnak. Spanyolország az Európai Unió legnagyobb halászó országa, az új Közös Halászati Politika eredménye ...

Tovább Szólj hozzá

spanyol visszadobás khp damanaki

2012. jan 11.

USA szabályozni fogja az összes kereskedelmi hal fogását

írta: Toma001
USA szabályozni fogja az összes kereskedelmi hal fogását

Az Egyesült Államok lesz az első ország a világon, amely az összes kereskedelmi hal kifogását korlátozni fogja. „Minden kereskedelmi fajra fogási limit lesz bevezetve, az alaszkai pollocktól a karibi vívócsigáig.” – írja a Washington Post.

usa.jpg

Ez azt jelenti, hogy mind az 528 kereskedelmi halászatként zsákmányolt fajra fogási korlátozás lesz kitűzve, amely beszüntetheti a túlhalászatot és megvédheti azokat az állományokat, amelyek az utóbbi időben jelentősen megcsappantak. Ez egy nagyon nagy hír, és nem csak az USA számára. Ez az első ilyen törvény az egész világon.

5 évvel ezelőtt George W. Bush kezdeményezte a 70es évek közepén megalkotott Magnuson-Stevens Törvény újravizsgálatát. A törvény az államokbeli vizek teljes ...

Tovább Szólj hozzá

usa kvóta

süti beállítások módosítása