2012. máj 15.

Filmvetítés: Az utolsó fogás, május 21. Francia Intézet

írta: Toma001
Filmvetítés: Az utolsó fogás, május 21. Francia Intézet

Magyarországi premierre készülünk! Itthon eddig sajnos nem sok filmet volt alkalmunk megtekinteni, amely kifejezetten a tengerek túlzott halászatával foglalkozik. 2012 május 21.-én a Biodiverzitás Napja (május 22) alkalmából a Greenpeace és a Diverziti Egyesület közös szervezésében kerül bemutatásra "Az utolsó fogás - a világ halak nélkül" című film.

Az eredeti angol címe a "The end of the line", melyről korábban már írtam egy rövid ismertetőt. A filmben Charles Clover bejárja a világot, hogy kiderítse, hogy hova tűntek a halak a világ tengereiből.

Az előzetes:

 

Az Utolsó fogás a Francia Intézetben(1011 Budapest, Fő u. 17.) kerül bemutatásra május 21.-én 18 órakor. Mindenkit szeretettel várunk, ingyenes vetítés lesz, csak regisztrációhoz kötött.

Az alábbi e-mail címen tudtok regisztrálni: sage@greenpeace.hu, a Facebook-on pedig ismerőseiteket is meg tudjátok hívni: http://www.facebook.com/events/289696191121927/

A film megnézése után tartunk egy kötetlen beszélgetést a látottakról, tapasztalatokról. Beszélgetőpartnerünk lesz Rodics Katalin, aki jelenleg a közép-kelet-európai Greenpeace halászati politikai koordinátora, korábban pedig sokat foglalkozott a CITES-szel, a veszélyeztetett fajok határokon átnyúló kereskedelmét tiltó egyezménnyel. A beszélgetésben jómagam is részt veszek, fordulhattok hozzám majd, ha a halászattal, a bloggal kapcsolatban bármilyen kérdésetek, észrevételetek van.

Várunk a Francia Intézetben hétfőn este!

utolsó fogás.jpg

 

http://www.facebook.com/events/289696191121927/

Szólj hozzá