2012. feb 03.

1127Ft=965Ft

írta: Toma001
1127Ft=965Ft

Magyarország, Veszprém megye, Pápa, Tesco, hűtőpult. Az első szembeötlő termék a Season kft által forgalmazott fagyasztott haltörzs, lakonikusan fogalmazva csak "hekk" néven futó termék 1127Ft kilónkénti áron. Az 1kilós csomagolás hátulján olvasható, hogy "hekk (Macruronus magellanicus), fogási terület: FAO41 Falkland-szigetek, Csendes-óceán." A macruronus magellanicus magyar neve a patagóniai gránátoshal, forgalomban általában "hoki" néven szokott kerülni. Jó mondjuk közeli rokonságban áll a merluccius merluccius halfajjal, ami végülis "hivatalosan" a hekk.

Közvetlenül mellette újabb Season kft-s zacskó a következő felirattal: "Tengeri haltörzs". Megfordítva a zacskót ezt lehet olvasni: "tengeri haltörzs (Macruronus magellanicus), fogási terület: FAO41 Falkland-szigetek, Csendes-óceán." A csomag szintén 1 kilós volt, szintén haltörzs, ára: 965Ft.

Na most kérdem én, miért van 162 forint különbség két tökugyanolyan termék között? Gondolom, hogy a hekk egy jól hangzó név, de akkor miért nem olyan néven árulják mindegyiket? Vagy az olcsóbbikkal a pangasiussal akarják felvenni a versenyt az olcsó árakat kereső vásárlók körében, a drágábbikkal pedig a kimondottan hekkhalat kereső vevőkre pályáznak?

Szólj hozzá