2011. okt 02.

És van aki válaszol.

írta: Toma001
És van aki válaszol.

Szerencsére van olyan forgalmazó is, aki válaszol az érdeklődők levelére.

A levelem:

"Kedves XY Kft!
Eisenbeck Tamás vagyok, jelenleg agrármérnök hallgató. Rendszeres halfogyasztó vagyok, ugyanis (gondolom nem kell önöknek magyarázni) a halhús elengedhetetlen része az egészséges táplálkozásnak. Sajnos azonban a világszerte növekvő igény, és a romboló halászati módszerek miatt az elmúlt 50 évben rengeteg korábban népszerű fogyasztásra szánt hal került a kipusztulás szélére. Hiába a megdöbbentő adatok, a piacokon és a boltok polcain még mindig találkozni olyan fajokkal, amelyeket ha így megy tovább az unokáink már csak képről fognak ismerni.
Vásárlásom során fontos számomra, hogy olyan halfajt válasszak, amelyről tudom, hogy még egészséges állománynak örvend. Csak néha olyan akadályba ütközik az ember, hogy az adott terméken nincs feltüntetve vagy csak felületesen van nevezve a zacskót tartalmazó hal fajtája. Egyik hipermarketben találkoztam egy az Önök által forgalmazott Cápa szelet néven futó termékkel. A zacskót alaposan átnézve sehol nem találtam utalást arra, hogy ez pontosan milyen halfajt is takar. Szerintem jó lenne, ha ez latin névvel fel lenne tüntetve, hogy egyértelműen azonosítható legyen.
Tényleg nem akarom a "na most beszólok a cégnek, mert találtam végre valamit, amibe beleköthetnék" típusú vevő benyomását kelteni, levelemet nem is panasznak, sokkal inkább észrevételnek szántam.
Más forgalmazó cégnek is írtam már hasonló észrevétellel, és sajnos azt tapasztaltam, hogy még válaszra sem méltattak. Bízom benne, hogy Önökkel ez nem fordul elő.
Köszönöm előre is!
üdvözlettel.: Eisenbeck Tamás (egy tudatos halfogyasztó)"

És a válasz:

"Tisztelt  Eisenbeck Úr,
 
köszönjük megtisztelő levelét.
Nagyon örülünk annak, hogy léteznek még  érdeklődő vásárlók, akiket nem csak a termék  ára, hanem más  tulajdonságai is érdeklik.
 
A cápa szeletről   amit vásárolt   az alábbiakat  tudjuk  közölni:
 
latin név:    prionace glauca
 
Fogás helye:  FAO34 ( Közép-kelet  Atlanti Oceán. )
A halak  fej és bél ill farok nélkül kerültek Európába,  Olaszországban nyúzták és szeletelték, majd cégünknél Magyarországon csomagolták.
A fenti faj nem veszélyeztetett, általánosan halászott faj.
 
Tisztelettel,..."
 
Az alábbi linken sok hasznos információ olvasható a kékcápáról:
5mp.eu/fajlok/buvarkaplan/kekcapa_www.5mp.eu_.pdf
Szólj hozzá

levél cápa mirelit