Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2013. aug 11.

A visszadobott hal is számít

írta: Toma001
A visszadobott hal is számít

A Nemzetközi Tengerkutatási Tanács (ICES), mely szervezet tudományos javaslatait veszi alapul az Európai Bizottság, úgy határozott, hogy a jövőben a javasolt kvótamennyiségek meghatározásánál nem a partra vitt mennyiséget fogja figyelembe venni, hanem a teljes fogást, beleértve azt a mennyiséget is, amely visszadobásra kerül. Ez a változtatás sokkal jobban reflektál a valós helyzetre, reálisabban kezeli a halállományokat.

ices-logo.gif

Paol Degnbol, az ICES tanácsadó programjának vezetője elmondta, hogy biológiai különbségek vannak a között, hogy a halászati gazdálkodás a partra vitt fogáson vagy a teljes kifogott mennyiségen alapul e. A legtöbb esetben a halak ugyanis nem élik túl a fogási procedúrát, függetlenül attól, hogy partra viszik ...

Tovább Szólj hozzá

kvóta ices

2013. aug 10.

Csökkentett kvótákkal büntetik a túlhalászókat

írta: Toma001
Csökkentett kvótákkal büntetik a túlhalászókat

Az Európai Bizottság augusztus 8-án bejelentette, hogy csökkenteni fogja azon tagállamok halászati kvótáját, melyek 2012-ben túllépték a megszabottakat.

fao fish.jpg

Marina Damanaki, az EU halászati biztosa nyilatkozta: „Amikor az újonnan megreformált Közös Halászati Politika megvalósításán dolgozunk, ilyenkor az egyik legfontosabb célunk az, hogy biztosítsuk a szabályok szigorú betartatását és végrehajtását. Megfigyelhető, hogy a tavalyi évhez képest csökkent a túlhalászat mértéke, és ezt a tendenciát szeretnénk hosszú távon fenntartani. Mindez a folyamatos ellenőrzési intézkedéseinknek köszönhető, mely kiemelkedően fontos a túlhalászat megszüntetése érdekében, biztosítva ezzel a halállományok hosszú távú fennmaradását.”

...

Tovább Szólj hozzá

eu damanaki

süti beállítások módosítása