Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2012. feb 18.

A tilápia átverés? Vagy csak összeesküvés-elmélet?

írta: Toma001
A tilápia átverés? Vagy csak összeesküvés-elmélet?

Régen nem nagyon voltam az a nagy halvásárló, ugyanis apa horgászelszántságának köszönhetően mindig volt hazai hal a hűtőben. Nekem olyan 2008 környékén került be két hal a köztudatomba, az egyik a pangasius, a másik a tilápia. A pangasiusról az utóbbi időkben elég sokat lehet hallani , főleg a „ Pangasius átverés ” című német filmnek köszönhetően. Itthon a tilápiával ritkábban találkozni a boltok hűtőiben, mint a cápaharcsával, de azért a legtöbb hipermarketben lehet kapni. Amerikában nagyon elterjedt a tilápia (Oreochromis niloticus), az Egyesült Államokban 2010-ben a legnagyobb mennyiségben vásárolt halfaj volt, megelőzve az alaszkai tőkehalat is.

tilapia_salinity_1.jpg

A tilápia ...

Tovább Szólj hozzá

omega tilápia

2012. feb 16.

Az oroszlánfóka tehet a halak eltűnéséről vagy a nagy ipari flották?

írta: Toma001
Az oroszlánfóka tehet a halak eltűnéséről vagy a nagy ipari flották?

Múlt héten a chilei kormány még a halászhajókat okolta a halállományaik drasztikus csökkenéséért, most azonban úgy vélik, hogy az oroszlánfóka növekvő populációja tehet róla.

A dél-amerikai oroszlánfóka védettnek minősül Chile-ben, most azonban a kormány úgy döntött, hogy több oroszlánfókát is befog, mert a területükön jelentősen megcsappant a halállomány. Camilo Escalona szenátor szerint az oroszlánfókák túlszaporodása 140millió dollár kárt okoz a halászati szektornak évente.

Sea-lions-3.jpg

"A régió több részéről érkező halászati vezetőkkel beszéltünk az ügyről, és mindannyian hasonlóan vázolták fel ezt az ökológiai egyensúlytalanságot." - ...

Tovább Szólj hozzá

chile fóka

2012. feb 13.

Bagoly mondja verébnek, hogy illegális halász

írta: Toma001
Bagoly mondja verébnek, hogy illegális halász

Nemrég írtam arról , hogy Kína milyen jogi harcot vív Dél-Koreával, mert a koreaiak az ő vizeiken halásznak illegálisan. Hát Kínát sem kell félteni, ha éppen illegális halászatról van szó.

chinese vessel.jpg

2012 január végén ugyanis Kongó kitiltott 69 kínai halászhajót, mert azok a helyi közösségek halászainak fenntartott zónán belül halásztak. Ez a zóna a parttól számított 6 tengeri mérföldes területet jelenti. A 69 hajó 3 kínai céghez tartozik: a Lulu, a Rong Chang és a Huayi Jinri.

A nyár végén a kongói kormány felszerelkezett műholdas vizsgálórendszerrel, így könnyebb dolguk volt az illegális halászokat rajtakapni. Emellett még augusztusban ...

Tovább Szólj hozzá

afrika kína iuu

süti beállítások módosítása