Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2012. nov 10.

Ez remélem komoly, mert viccnek azért elég durva

írta: Toma001
Ez remélem komoly, mert viccnek azért elég durva

Hatalmas felháborodást váltott ki az ausztrál környezetvédők között a nyugat-ausztráliai halászati miniszter, Norman Moore legújabb közleménye. Mr. Moore ugyanis a napokban bejelentette, hogy keresi a lehetőségét annak, hogy mily módon kaphatnának „fenntartható forrásból származó” jelölést a Nyugat-Ausztrália partjainál, helyi, kis halászok által fogott cápák uszonyai.

fresh-shark-fin.jpg

Nyugat-Ausztrália évente mintegy 30 tonna cápauszonyt exportál évente Ázsiába, kilóját nagyjából 10-20 dolláros áron. A Halászati Főosztály szerint azonban a fenntartható forrásból származó cápauszony kilójáért akár 100 dollárt is fizetnének.

Nemrég járt is egy ...

Tovább Szólj hozzá

cápauszony

2012. nov 09.

A jólét a tenyésztett halaknak is kijár

írta: Toma001
A jólét a tenyésztett halaknak is kijár

A Compassion in world farming elnevezésű állatvédelmi szervezet panasszal élt az Európai Ombudsmannál, hogy a Bizottság nem vette figyelembe az állatjóléti szempontokat az új szabályozások meghatározásánál.

A szervezet panasszal élt, mivel a Közös Halászati Politika reformjának meghatározásánál a tenyésztett halak jóléti szempontjait nem vette figyelembe, pedig az Európai Unió működéséről szóló szerződés 13. cikkelye alapján ez kötelező lenne. A Közös Halászati Politika reformjának egyik pontja a haltenyésztések fejlesztésének elősegítése, de a javaslat semmiféle utalást nem említ a tenyésztett halak jóléti szempontjairól.

crowd fish farm.jpg

Peter Stevenson, az állatvédelmi szervezet tanácsadója nyilatkozta: „Az európai ...

Tovább Szólj hozzá

akvakultúra

2012. nov 07.

Mit tett volna Romney a horgászokért, ha ő nyer?

írta: Toma001
Mit tett volna Romney a horgászokért, ha ő nyer?

Na ma úgyis minden hír az amerikai elnökválasztásról szól, így gondoltam én is keresek valami ehhez kapcsolódót. A Big Game Fishing Journal amerikai horgász-vadász újság októberi számában jelent meg egy interjú Mitt Romneyval, melyben arról kérdezték, hogy mit tenne a horgászokkal, ha ő lenne az Egyesült Államok következő elnöke.

Mitt-Romney-241055-4-402.jpg

Jim Donofrio, az Amerikai Horgász Szövetség igazgatója az interjú elolvasása után azt mondta, hogy Romney azt mondta, amit a közösségünk hallani akar. Nézzünk is meg pár idézetet belőle.

 

Lássuk csak, hogyan látja egy part menti állam korábbi kormányzója a horgászatot:

„A horgászat ...

Tovább Szólj hozzá

usa romney

süti beállítások módosítása