Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2012. nov 03.

A tengeri halászat igazi arca

írta: Toma001
A tengeri halászat igazi arca

A képsorok magukért beszélnek...

Tovább Szólj hozzá

2012. nov 02.

Indonézia korallzátonyi halászata áll legközelebb az összeomláshoz

írta: Toma001
Indonézia korallzátonyi halászata áll legközelebb az összeomláshoz

Indonézia és Libéria korallzátonyi halászata áll legközelebb az összeomláshoz egy újonnan publikált tanulmány szerint, mely olyan országokat vizsgált és rangsorolt, melyek táplálékforrása jelentősen függ a korallzátonyoktól. Az Environmental Science and Policy által készített tanulmány 27 országot vizsgált, beleszámítva a klímaváltozás hatásait, az emberi beavatkozásokat, és az alkalmazkodóképességet is.

Coral-Pocillopora_NSF-Hollie_Putnam.jpg

A korallzátonyok rendkívül értékes biológiai sokféleséggel rendelkező élőhelyek. Emberek milliói számára fontos tápláléklelőhely. Az indonéz lakosság körében átlagosan az állati eredetű fehérjebevitel 60%-a halakból származik, míg a ...

Tovább Szólj hozzá

indonézia korall

2012. okt 30.

Nem bővülhetnek a tonhalfarmok Japánban

írta: Toma001
Nem bővülhetnek a tonhalfarmok Japánban

Japán betiltja további tonhalfarmok telepítését országszerte, hogy megfékezzük a túlhalászatot, nyilatkozta Akira Gunji japán halászati miniszter október 26-án.

tuna_farm2_351018.jpg

Gunji hozzátette, hogy a Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium hamarosan értesíti az önkormányzatokat az új törvény bevezetéséről. Az új szabályozás célja, hogy megvédje a fiatal tonhalakat, amelyek az utóbbi időben jelentősen túl lettek halászva, hogy később farmokon hizlalják fel őket. A minisztérium még júniusban kereste meg az önkormányzatokat, hogy milyen tervei vannak. Habár több prefektúra is ellenezte a tervezetet, a minisztérium mégis úgy döntött, hogy országszerte ...

Tovább Szólj hozzá

japán tonhal

2012. okt 29.

Halétel helyett halélet

írta: Toma001
Halétel helyett halélet

A Leon Vegano elnevezésű spanyol állatvédő szervezet aktivistáit szörnyű kép fogadta, mikor egy szinte már teljesen kiszáradt tóhoz értek: „Több ezer hal ficánkolt a mocsárban, keresve azt a helyet, ahol újra oxigénhez tudnak jutni, egy olyan helyet, ahol végre véget érhet ez a totális rémálom. A rémálom, ahol a hely egyre kisebbé és kisebbé válik, kitéve a szabad levegőnek, ahol képtelenek lélegezni, a rémálom, ahova bármikor megérkezhetnek az emberek, hogy elrabolják, és később meggyilkolják őket, ahol madarak és lódarazsak támadnak rájuk, hogy élve falatozzanak testükből, képtelenség elmenekülni, a lemondás az egyetlen dolog, ami megmaradt, míg a mocsár csapdájában meg nem halnak.”

leonvegano.jpg

„Sikerült aztán találnunk egy ...

Tovább Szólj hozzá

spanyol

süti beállítások módosítása