Hal-adás

A hal nem lakoma, hanem koma!

2011. okt 02.

Filmajánló: The Cove

írta: Toma001
Filmajánló: The Cove

Ha készítenénk egy közvélemény kutatást arról, hogy kinek melyik a kedvenc állata, az első 5-ben a delfin biztosan benne lenne. Magas értelmi és érzelmi intelligenciával rendelkező lények, amik szeretnek együtt úszni a fürdőzőkkel, labdázni, és kommunikálni az emberekkel.

Biztosan sokan emlékeznek még Flipperre, a 60as évek sorozatának sztárjára. A sorozat népszerűségének volt köszönhető, hogy az emberek jobban megismerték ezt a kedves kis állatot. Ric O'Barry volt talán az első ember a világon, aki a delfinekkel kezdett foglalkozni. Ő volt Flipper "idomárja", a TV képernyőjén keresztül megmutatta az embereknek, hogy milyen ügyesek és intelligensek eme lények.

A sorozatot követően világszerte kezdtek megnyílni a delfináriumok, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

film delfin

2011. okt 02.

És van aki válaszol.

írta: Toma001
És van aki válaszol.

Szerencsére van olyan forgalmazó is, aki válaszol az érdeklődők levelére.

A levelem:

"Kedves XY Kft!
Eisenbeck Tamás vagyok, jelenleg agrármérnök hallgató. Rendszeres halfogyasztó vagyok, ugyanis (gondolom nem kell önöknek magyarázni) a halhús elengedhetetlen része az egészséges táplálkozásnak. Sajnos azonban a világszerte növekvő igény, és a romboló halászati módszerek miatt az elmúlt 50 évben rengeteg korábban népszerű fogyasztásra szánt hal került a kipusztulás szélére. Hiába a megdöbbentő adatok, a piacokon és a boltok polcain még mindig találkozni olyan fajokkal, amelyeket ha így megy tovább az unokáink már csak képről fognak ismerni.
Vásárlásom során fontos számomra, hogy olyan halfajt válasszak, amelyről tudom, hogy még ...

Tovább Szólj hozzá

levél cápa mirelit

2011. sze 27.

Az Oceana szerint jelentős fogáscsökkentésre lenne szükség a Balti-tengeren

írta: Toma001
Az Oceana szerint jelentős fogáscsökkentésre lenne szükség a Balti-tengeren

Az Oceana elnevezésű tengervédelmi szervezet szerint a Balti-tenger legtöbb halállománya rosszul van kezelve, többek között a tengeri pisztráng, a közönséges lepényhal, a sima rombuszhal, a nagy rombuszhal állománya.

2011. szeptember 15-én mutatta be az Európai Bizottság a 2012-es a Balti-tengeri halakra vonatkozó teljes kifogható mennyiségi javaslatát. Az Oceana sürgeti a Bizottságot és a tagállamokat, hogy azonnal állítsák meg a vörös listán szereplő és a fenyegetett fajok halászatát a Balti-tengeren. Emellett az olyan fajoknál, amelyeknél hiányosak a tudományos adatok, azoknál az elővigyázatossági megközelítés elvét kellene alkalmazni. Míg nagyjából 50 különböző halfajt halásznak a Balti-tengeren, addig a teljes kifogható ...

Tovább Szólj hozzá

balti oceana vörös lista

süti beállítások módosítása